Skip to content Skip to footer

AKADEM – tím vzťahov

V dňoch od 15.- 17. novembra Ružomberok dýchal mladosťou. Pýtate sa prečo?

Dôvod je prozaický. Uskutočnil sa tu AKADEM – stretnutie vysokoškolských študentov z celého Slovenska. Naša univerzita sa počas týchto troch dní stala prístavom pre dvesto z nás. Posádka našich lodí Katolíckej univerzity bola rozdelená do 16 tímov.

Každý z nás ,,vesloval“ smerom k Bohu iným spôsobom. Bolo tu mnoho zaujímavých tímov a myslím, že nielen ja som mala problém sa rozhodnúť pre ten pravý. Po dlhšom uvažovaní som sa rozhodla pre tím vzťahy a svoje rozhodnutie neľutujem. Hneď pri prvom stretnutí ma lektor Ľuboš Lacho, kresťanský psychológ zaujal svojim hlbokým vzťahom k Bohu a svedectvom svojho života. Okrem tohto pútavého svedectva nám poskytol mnoho zaujímavých príkladov zo svojej praxe. Pri niektorých tuhla krv v žilách. Ponúkol nám možnosť pozrieť sa na svet ženskou, ale aj mužskou optikou.  Myslím si, že je to veľmi užitočné, pretože dnešná doba je veľmi plytká, čo sa týka vzťahov všeobecne. Kvôli tomu vzniká veľa problémov. Náš lektor nám načrtol niekoľko spôsobov, ako sa im vyhnúť.  Poukázal na rozdiely uvažovania muža a ženy. Pre muža je dôležité, aby mu žena preukázala úctu a rešpekt, žena potrebuje byť milovaná a potrebuje, aby sa o ňu muž nežne staral. Naučil nás dávať si verbálne darčeky, ktoré odzbrojujú ľudí od zlej nálady. Pripomenul nám, že máme od života čakať veľa a ukázal nám ako prejsť úspešne pohovorom na vysnívanú pracovnú pozíciu.

Účasť na Akademe bola pre mňa obohacujúca a určite mi pomohla nasmerovať moje srdce správnym smerom, preto Akadem vrelo odporúčam ostatným.

Autorka: Katarína, PF KU